Kr.e. 2000 - Inkarnáció
2017. március 02. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 2000 - Inkarnáció

64. idea

"S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be."

János evangéliuma 1.14

Az inkarnáció egy isteni légy születése, manifesztációja érző formába, állat, illetve ember képében.

Ennek az elképzelésnek a gyökerei 4000 évre vezetnek minket vissza az ókori Egyiptomba, ahol a fáraót Hórusz és Rá istenek inkarnációjaként kezdték el tisztelni.

Az inkarnációban való hit a világ számos vallásában elterjedt, és az egyik legvitatottabb vallási kérdés.

inkarnacio.jpg

A legszélesebb körben ismert és hitt inkarnáció, hogy Jézus isten fia volt. Az isten és ember egy személyben való megtestesülése a keresztény hit központi fontosságú hittétele.

Viszont ezt mind az iszlám, mind a judaizmus elutasítja, és nem hisz abban, hogy Jézus bármilyen isteni inkarnáció lett volna.

Az iszlám főáramlata prófétaként tiszteli Jézust, egy szinten Ádámmal,Noéval, Ábrahámmal, Mózessel és Mohameddel.

A judaizmus Jézust még prófétaként sem ismeri el. Ez lett a Kr.u. I. században a fő töréspont a zsidók és keresztények között.

Az inkarnációban való hit napjaink vallásait is megosztja, és bátran állíthatjuk, hogy az egyik legmélyebb és legalapvetőbb gondolati szakadék a világtörténelemben, ami embereket megosztott a Földön.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr6012306643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása