Kr.e. 600 000 - Épített menedék
2014. október 28. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 600 000 - Épített menedék

3. találmány

Valamikor 600 ezer évvel ezelőtt a Homo heidelbergensis felfedezte az emberiség legnagyobb problémáját, ami az azóta eltelt idő alatt sem oldódott meg. Mégpedig, hogy fedél kell a fejünk fölé. Ezt a kérdést őseink úgy oldották meg, hogy a természetben mindenfelé található anyagokat használták fel. Mivel úgy tudjuk, hogy elég sokan folytattak akkoriban barlanglakó életmódot, valószínűleg egyszer csak elfogyott a szabad barlang és lakáshiány lépett fel. Mivel akkoriban nem létezett lakásügyi hivatal, ezért a fedél nélkül élők ahhoz a módszerhez fordultak, ami manapság is a világ szegény részein egyedüli megoldás, összeszedtek mindent, ami mozdítható volt, és abból építkeztek, amit találtak. 

3.6.4-2_illustration_color_KC_humans_builiding_shelter_l_1.jpg

Történészek szerint ez a 600 ezer éves probléma, a lakáshelyzet romlása a rockzene kialakulásával párhuzamosan kulminálódott, ugyanis egymást követik azon zenei számok, amikben elődeink arra panaszkodnak, hogy nincs nekik házuk, nincs egy hely ahová mehetnének, vagy valaki adjon nekik menedéket. 

Konkrét példák:

Rolling Stones: Gimme shelter

https://www.youtube.com/watch?v=R3rnxQBizoU

Piramis: Kóbor angyal 

https://www.youtube.com/watch?v=-Cg0v0-oK-Q

Edda Művek: Adj menedéket

https://www.youtube.com/watch?v=5-WKzl-2wa8

Miután megtudtuk mindezeket a menedékről, Gasztrobakancslistánkon nézzük meg a sárgadinnye történetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr236840361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senkisemszámítaspanyolinkvizícióra 2015.01.25. 13:01:34

@tobell: Igen, ezt nem lett volna szabad kihagyni. Pótolni fogom.
süti beállítások módosítása