Kr. e. 65 000 000 - Kihalnak a dinoszauruszok
2014. október 02. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr. e. 65 000 000 - Kihalnak a dinoszauruszok

2.esemény

485176_441599455926469_1655029236_n.jpg

Egy elmélet szerint a dinoszauruszok vékonyak az egyik végükön, vastagabbak a középső részükön és a másik végükön megint vékonyabbak. Ezt az elméletet kevesen cáfolták még. A dinoszauruszok kihalásáról szólót pedig már elég sokan. Mi történt a dinoszauruszokkal? És miért? Az én fél gyermekkorom is ezzel telt el, persze csak addig, amíg nem vetítették nálunk a Star wars-t, mert utána minden gondolatunk a körül forgott. A nagynénémnek, aki jól tudott rajzolni, állandóan engem kellett lerajzolni egy dinoszaurusz mellett, hogy mekkora is lennék, és az Őshüllők című búvár zsebkönyv két példányban is megvolt, az egyik már lapokra van szétesve. 

Még a festői szépségű NDK-ba is elutaztunk, hogy a berlini múzeumban igazi csontvázakat láthassak.

Mi történt a Földünket kb. 100 millió évig meghatározó nagyszerű és csodálatos lényekkel, akik csak az én életemen belül lassú, lomha, csak vízben tartózkodó állatokból szélsebesen rohanó ragadozók lettek, kiderült, hogy színesek voltak, illetve újabban már, hogy mindegyik tollal rendelkezett.

Az aszteroida elmélet már elég régi, de többen elmondták már, hogy ez nem lehetett egyedüli oka a kipusztulásuknak, hiszen több ezer éven keresztül még éltek és maradványaik későbbi rétegekben is megtalálhatók. Mindenesetre minden kisfiú, sőt ha magamra gondolok, akkor nagyfiú álma egy Jurassic Park.

Elég valószínű, ha nem pusztulnak ki és valahogy párhuzamosan az ember is eljut erre a szintre, akkor sem látnánk túl sok dinoszauruszt, hiszen a múlt században halomra lőtte volna őket Brontosaurus Bill, valahol a vadnyugaton. Bár mint nemrég olvastam, olyan se nincsen, hogy brontosaurus.     

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr966752919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása