Kr.e. 5000 - Szellemek
2015. augusztus 27. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 5000 - Szellemek

31. idea

"...gyülekeztek az elhúnyt
holtak lelkei mély Ereboszból, sűrü sereggel."

Homérosz: Odüsszeia

Az emberek már 7000 évvel ezelőtt hittek a szellemekben, Mezopotámiában. Nincs róla fogalmunk, hitük szerint hogyan viszonyult az emberi lélek a testhez, csak azt tudjuk, hogy a lélek és a szellem nem ugyanazt a fogalmat takarták. 

A lélek pozitív tartalommal bírt, míg a szellemnek negatív jelentéstartalmat tulajdonítottak.

Mezopotámiától Japánig létezik egy erős meggyőződés, miszerint a lélek nem válik el a testtől, még a halál után sem, kivéve, ha valami erőszakos cselekedet következtében hunyt el. (Lásd: Ju on)

still-of-megumi-okina-takako-fuji-and-yuya-ozeki-in-ju-on-grudge.jpg

Az angyalok és az istenek normálisan élhetnek a mi fogalmaink szerinti test nélkül.

Nagyszerű példa erre Homérosz Odüsszeia-ja, ahol az alvilágban a szellemek vérre éheznek, mert a nélkül alkalmatlanok bármire is.

A sámánisztikus vallások gyakran konzultálnak szellemekkel, de az ábrahámi vallások szerint ezt csak démonokon keresztül lehet megtenni, ami természetesen helytelen gyakorlat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr407738370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása