Kr.e. 40 000 - Médium
2015. január 11. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 40 000 - Médium

12. idea

"Másnak tetteté azért Saul magát, és más ruhákat vevén magára, elméne ő és vele két férfi; és elmenének éjjel az asszonyhoz, és monda: Mondj jövendőt nékem halottidézés által, és idézd fel nékem azt, akit mondok néked."

Sámuel 1. könyve 28. fejezet 8.

Mint látjuk a Bibliában is már szerepel médium, vagy nekromanta, aki halottidézéssel foglalkozik. Nagy valószínűséggel mondhatjuk, hogy a sámánizmus megjelenésével egy időben a médium fogalma is megjelent.

A médium egy olyan személy, aki képes testét egy halott szellem rendelkezésére bocsájtani, aki így kommunikálhat az élők világával. A halottidézés szerencsére szinte feledésbe merült a XX. század elejére, mígnem az I. és II. világháború sok szerettétől elbúcsúzni nem tudó hozzátartozója újból divatba nem hozta.

792823.jpg

Talán nem közismert, hogy a magyar származású Harry Houdini, minden idők legnagyobb szabadulóművésze, aki anyja elvesztése után maga is próbált médium segítségével kapcsolatba lépni elhunyt édesanyjával, az 1920-as évek egyik legnagyobb spiritualista leleplezőjévé vált. Mint illuzionista, pillanatok alatt átlátta, hogy a hamis médiumok hogyan csapják be érzelmileg sérült embertársaikat. A médiumok trükkjeiről két könyvet is írt.

Miután Houdinivel együtt lerántottuk a leplet a médiumokról és halottlátókról, Gasztrobakancslistánkról kóstoljunk meg egy a Közel-Keleten méltán népszerű ételt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr297060157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása