Kr.e. 2500 - Kemény- és lágyforrasztás
2016. május 23. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 2500 - Kemény- és lágyforrasztás

61. találmány

A fémek használata és megmunkálása alapvető fontosságú volt az emberiség történelmében. Ennek bizonyítéka, hogy történelmi korokat is neveztek el róluk. Így beszélhetünk bronz- és vaskorról.

A fémeszközöknél fontos volt a különféle fémek egymáshoz rögzítése, valamilyen módszerrel. Ez lehetséges hegesztéssel és kemény- vagy lágyforrasztással. A hegesztésnél az összeragasztandó fémeket is részben meg kell olvasztani, míg a forrasztásnál egy folyékony fémmel rögzítik a magasabb olvadáspontú fémeket egymáshoz.

forraszto.jpg

Ez az úgynevezett "töltőfém" ragasztóként köti össze a darabokat. A forrasztáshoz elég sokkal alacsonyabb hőmérséklet, mint a hegesztéshez, ezért ezt már Kr. e. 2500-ban bizonyíthatóan használták, amit keményforrasztással készült tárgyak bizonyítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr988699610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása