Kr.e. 4000 - Feng Shui
2015. szeptember 09. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 4000 - Feng Shui

37. idea

A feng shui a tárgyak elrendezésének ősi művészete, a környezetünk maximális harmóniája, és a chi vagy qi energiaáramlás optimalizálásának érdekében.

A feng shui a kínai yin (pozitív erők) és yang (negatív erők) fogalmából ered, és bizonyíthatóan 6000 éve is gyakorolták.

feng_shui.jpg

A qi, mint váltakozás a Yin és a Yang között, amint végighalad  a Wu Xing-en, vagyis az Öt Változó Állapoton, vagyis az öt földi elemen, a fémen, a földön, a tűzön, a fán és a vízen. 

A Wu Xing rendszere alapján minden évnek, minden égtájnak megvan a maga megfelelője az elemek között.

Ezért minden személynek harmonizálnia kell az ő személyes qi-jével, a lakása, munkahelye vagy akár a sírja elrendezésével, születési éve alapján.

Ezen kívül még sok betartandó szabály van, amik mind a jólét, a kreativitás, a kapcsolatok jobbítása érdekében betartandóak.

A feng shui nyugaton teljesen ismeretlen volt a XIX. század végéig, amikor egy német protestáns misszionárius Ernest Eitel (1838-1908) írt róla tanulmányt, de a köztudatba csak a XX. század utolsó negyedébe került.

Miután Kultúrbakancslistánkról megtudtuk, hogy a Feng shui már 6000 éves idea, tudjunk meg pár dolgot egy kevésbé ismert kínai gyümölcsről, a kumkvatról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr487772186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása