Kr.e. 35 000  - Horog
2015. január 14. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 35 000 - Horog

7. találmány

Az emberiség egyik legzseniálisabb, de egyben a legkegyetlenebb, legbrutálisabb és legvérfagyasztóbb találmánya a horog. Ezt szerintem mindenki tudja igazolni, akinek a kezébe (pláne más testrészébe) valaha beleállt. Az ember alapvetően fél és iszonyodik mindentől, ami bőre alá, vagy bőrén keresztül hatol, pláne ha kihúzását egy alattomos kis találmány megakadályozza.

A horgot körülbelül 37 ezer évvel ezelőtt találták ki a mai Indonézia területén. A fémek felhasználásának megismeréséig fából, csontból, kagylóból, állatszarvból készítették.

hook.jpg

 

A horog segítségével végzett horgászat nagyban hozzájárult, hogy a víz mellett élő emberek kifogyhatatlan táplálékforráshoz jussanak, és ráadásul (de nem tudatosan) esszenciális zsírsavakban gazdag étrendet kövessenek.

A globális környezetszennyezés és az ipari méretű halászat sajnos pár évtized megmutatta, hogy halból sincs végtelen.  

Miután megvizsgáltuk az emberiség egyik legzseniálisabb és egyben legbrutálisabb találmányát, a mai Indonézia területén feltalált horgot, Gasztrobakancslistánkon nézzük meg, hogy készül az indonézek egyik nemzeti étele.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr567073375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása