Kr.e. 40 000 - Sámánizmus
2015. január 08. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr.e. 40 000 - Sámánizmus

9. idea

A sámán egy meglehetősen felvilágosult személy volt, véletlenül sem alkalmazott antibiotikumokat, vagy védőoltást. Egy személyben volt homeopata és természetgyógyász és mondanunk sem kell, hogy paleo diétát ajánlott mindenkinek. A magas halálozási ráta, ami ténykedését követte, természetesen nem annak volt a következménye, hogy ezek a módszerek hajítófát sem értek, hanem a kardfogú tigris, a mamut és a barlangi medve brutális sebészi beavatkozásai tették tönkre a páciensek javuló állapotát.  

Ismert növényeket, amelyek a rák minden formáját gyógyították 12 perc alatt, egyben fogyasztottak és amelyeket a gonosz orvostudomány a mai napig világösszeesküvés szinten gondosan eltitkol előttünk, pedig ott nőnek a kertünk végében.

A sámán viccesen öltözködik, ami feltétel ahhoz, hogy a szellemvilág szóba álljon vele. Cserébe a közösség gondoskodik róla, paraszolvenciában részesíti. A sámán nem hibázhat. A sámán mindig jót mond, ha mégsem úgy történnek a dolgok, ahogy megjövendölte, vagy a páciens meghal, akkor egyértelmű, hogy az embereke rontottak el valamit, vagy valami mással magukra haragították a szellemeket.

pintura_trois_freres.jpg

Sámán 12 ezer évvel ezelőtt ( Trois-FrèresAriège, Franciaország)

antal_vali-250x.jpg

Sámán a XXI. században

 A sámán tunguz eredetű szó. A sámán egy olyan személy, aki különböző drogok hatására, vagy csak úgy szimplán transzba esve közvetítő szerepet tölt be a tudatlan emberek és a szellemvilág között, bármi legyen is az. Az egész világon szinte egyszerre jelent meg, körülbelül 40 ezer évvel ezelőtt. A világ különböző területein más-más jellegzetességei vannak, de abban mindenütt megegyeznek, hogy a szellemvilág választja ki szószólójául a sámánt, valamiféle rituálét kell ahhoz végrehajtania, hogy a szellemek szóljanak hozzá. Ebben a másállapotban kérdéseket lehet feltenni neki a jövővel kapcsolatban, meg arról, hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni, esetleg hogyan gyógyítható a "B" típusú májgyulladás. 

A sámánizmus a legősibb vallás, sem a kereszténység, sem a modern tudományok nem tudták kiirtani. Követőit legbiztosabban internetes fórumokon találhatjuk meg pl. antalvali.com, szabadonébredők, tudásfája stb. 

Miután megtekintettük Franciaországban az első sámánábrázolások egyikét, amit a Trois Fréres barlangban tehetünk meg Ariége megyében, és eltöprengtük az ősi és jelenkori sámánizmus mibenlétében, kóstoljunk meg Gasztrobakancslistánkról egy franciák által keresztezett, igazán finom és illatos epret.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr967052665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása