Kr. e. 13 700 000 000 - Az ősrobbanás
2014. október 01. írta: senkisemszámítaspanyolinkvizícióra

Kr. e. 13 700 000 000 - Az ősrobbanás

1. esemény

bigbang-can-noah-make-you-believe-in-god-evolution-religion.jpeg

 

Az idő és tér kezdete. Valószínűleg soha nem fogunk rájönni mi is történt valójában. Miért volt az, hogy egy gombostűfejnyi térben tárolódó egész univerzumunk úgy gondolta, hogy innen tágulnia kell. A 13,7 milliárd év innenső oldaláról nézve az eseményeket az ember még tervszerűséget is vélhet felfedezni az egészben, hiszen itt ülök és atomok olyan precízen működő szervezett egysége vagyok, aki képes nyomogatni a klaviatúra gombjait és az egyedfejlődésnek köszönhetően olyan értelmi színvonalra jutott, hogy mindezen elgondolkodhasson. Gyakorlatilag matematikailag kimutathatatlan annak a valószínűsége, hogy  pont én üljek itt és pont ezeket a szavakat írjam. Milyen csodálatos az univerzum és mennyi véletlennek kellett történni ahhoz, hogy beteljesítse küldetését és létrehozzon engem. Hiszen, ha mindenféle fizikai együtthatók és kémiai képletek és biológiai formulák nem így működnek és tegnap nem lépek idejében a fékbe, akkor most nem lehetnék itt. 

Mi más magyarázat lehet erre, mint egy teremtő akarat? Csak azt nem értem, hogy ez a teremtő akarat minek hozta létre mondjuk Ausztráliát, ahova soha nem fogok elutazni, vagy minek teremtett annyi embert, akivel nem is fogok találkozni soha. Vagy miért teremtett annyi galaxist benne megszámlálhatatlan naprendszerrel? Minek dolgozott annyit feleslegesen? A teremtés 99,9999999999999999999999999999999999999%-a tök felesleges a szempontomból.

Mi mást gondolhatnék én, a teremtés koronája? Az ember, akinek azért adta az isten a Földet, hogy uralkodjon felette? Uralkodjak felette, vagyis pusztítsam. Hiszen az állatoknak nincs lelkük. Hadd pusztuljanak! Azért kaptam a Földet, hogy kiirtsam az erdőket. Azért, hogy elégessem az összes kőszenet, meg földgázt, meg kőolajat. Azért kaptam, hogy három évente új BMW-t vegyek, hiszen itt a szomszédomban a teremtés másik koronájának is az van.

Hogy a gyerekeimnek, unokáimnak nem lesz élhető Földje? Majd ők is megküzdenek valamiért. Nehogymár azt gondolják, hogy frankón Adidas-szal a lábamon jöttem a világra! Majd ők is csinálnak legalább valamit. Még a végén azt gondolják, hogy csak úgy készen kapunk mindent. 

Van más magyarázat?

Stephen Hawking: Az idő rövid története 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_id%C5%91_r%C3%B6vid_t%C3%B6rt%C3%A9nete

Carl Sagan: Kozmosz

http://www.port.hu/carl_sagan:_kozmosz_cosmos/pls/w/films.film_page?i_film_id=110664

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturbakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr556751015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása